Veckans tips!

Veckans bak-tips är...ha ättika i glasyren.
Anledning:Den blir tjokare,fastare och glansigare! 

Veckans färg...Bruna nyanser!

Glajor,snuffins och en gurka(som man spelar på)...en perfekt hemma och sola dag!

I ugnen...varmt!:)

 Blåbär,rabarber,äpplen och hallon...det är lätt att äta bär när det är rätt  tillagade.

Vaniljkrämen:)


Nytt somrigt recept!

Nu har vi bakat igen!Den här gången så har vi bakat......PAJSNUFFINSAR!!!!!!

Vi gorde också hemmagjord vaniljkräm,här kommer sommar recepten:

Smul-deg

75g smör/margarin(smällt ej!)
2-3 msk strösocker
3dl vetemjöl

Häll i bär te.x rabarber,blåbär eller hallon i normal stora muffins-formar.
Smula ner degen över bären.
Grädda i ugnen i 225 grader i 20 min.

     vanilj-kräm:
1 ägg
2 msk strösocker
2msk flytande margarin
2msk potatismjöl
3dl mjölk
3tsk vanilj socker

blanda allt förutom vanilj sockret i en kastrull.
Det här ska tilagas på spis.Rör om hela tiden. När första bubblan ploppar upp tag bort kastrullen från den varma plattan.Häll sedan i vaniljsockret.

Servera snuffinsen med krämen,MUMS! Ps: Det kommer bilder:)


RSS 2.0